Ga naar Content
Haarlemmermeer

Vrijwilligers steken handen uit de mouwen om met vet besmeurde ganzen te wassen

18 januari 2020, 18.15 uur · Aangepast 18 januari 2020, 19.53 uur
Door: Redactie · Foto: De Toevlucht vogel en zoogdieren opvang

AALSMEER - Het is een flinke kus, maar de met frituurvet besmeurde ganzen in Aalsmeer worden een voor een schoongeboend. Vijf vrijwilligers zijn gisteren en vandaag bezig geweest de 30 gevleugelde dieren van het kleverige goedje te ontdoen. 

"De mensen zijn nog steeds druk bezig om alle ganzen te wassen", schreef de Haagse Vogelopvang de Wulp - een gespecialiseerde vogelopvang - gisteren op Facebook. "Dertig ganzen was je niet even in een uurtje." Dankzij het hardwerkende team zijn inmiddels bijna alle vogels weer schoon. 

Badderende ganzen - NH Nieuws

Inmiddels gaat het weer een stuk beter met de ganzen, die op 14 januari langs de N201 in Aalsmeer werden gevonden. Vermoedelijk kregen ze het vet in hun verenpak, omdat het in de sloot was gedumpt waarin ze leefden. Door het vet begon hun vacht te 'lekker'. 

Bewondering

Onder het bericht wordt met bewondering gereageerd op de helden die de ganzen wassen. "Jullie zijn fantastisch", zegt een vrouw. "Goed werk namens de vogels", zegt een ander. Het is niet bekend wanneer alle ganzen weer de vrije natuur in kunnen. 

Bekijk hieronder de video die werd gemaakt van de besmeurde ganzen.

Ganzen - NH Nieuws

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!