Ga naar Content

Pattynama met gevoel voor understatement: "Aardige goal"

ROTTERDAM - Het was dé goal van de avond. Telstar-speler Shayne Pattynama maakte een subliem doelpunt tegen Excelsior, maar zelf is hij niet heel erg onder de indruk: "Ik hoorde dat hij op die van Marco van Basten lijkt, maar die was mooier."

Foto: Pro Shots/Dennis Wielders

Zelfs van de zijde van Excelsior kreeg hij commentaar. "Mendes Moreira was aan het warmlopen en zei: dat was geen bewussie hè? Maar het was bewust, al geloofden de mensen het niet. De bal kwam voor en ik dacht: ik probeer het gewoon. Tot mijn verbazing zag ik dat hij erin vloog, ik schrok er zelf ook van. Op een gegeven moment besefte ik me wel dat het een wereldgoal was. Je moet wel weer verder, want je moet je weer focussen." Het was de eerste goal voor Pattynama voor Telstar.

Oordeel zelf: was dit een bewuste goal? 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Andries Jonker was wel onder de indruk: "Dit was een fan-tas-tische goal. Als er een hoogtepunt in de wedstrijd was, was dit er één." Verder was hij ontevreden over de wedstrijd: "We hebben onder het niveau gespeeld dat we kunnen halen. Ik denk dat ons team beter wordt door goede wedstrijden te spelen, maar dat was vandaag niet het geval."

Andries Jonker: "Ik ben ontevreden, dit was onder ons niveau" - NH Nieuws

Lees ook