Gelijkspel Telstar na voetbalspektakel met 'Marco van Basten-goal'

ROTTERDAM - Na een prachtig voetbalspektakel heeft Telstar in Rotterdam gelijkgespeeld tegen Excelsior. Er werd in totaal zes keer gescoord, waaronder een prachtig 'Marco van Basten-doelpunt' van Shayne Pattynama: 3-3.

Andries Jonker moest voor het treffen met Excelsior puzzelen aan zijn opstelling. Anthony Berenstein viel namelijk tijdens de training deze week uit met een knieblessure. Daarnaast waren Charlie Gilmour en Elayis Tavşan geschorst. Hun vervangers waren Redouan El Yaakoubi, Senne Lynen en Rashaan Fernandes.

Sublieme goal

In de eerste helft kreeg Excelsior de beste kansen, onder andere via Kyle Ebecilio en Thomas Verhaar. Toch scoorde Telstar via Shayne Pattynama. Hij deed dat op sublieme wijze die Marco van Basten bekend moet voorkomen.

In de minuten direct na rust gebeurde er veel. Eerst leverde Pattynama een prima bal op spits Reda Kharchouch, die erin slaagde de bal vanaf zes meter naast het doel te schieten. Aan de andere kant van het veld ging hij er wel in: Elías Már Ómarsson mikte raak vanaf de rand van het strafschopgebied raak en bracht Excelsior daarmee op 1-1. De IJslander was daar nog niet tevreden mee, want hij maakte een krappe tien minuten later nóg een goal na een prima combinatie.

Schiettent

Het bleek de inleiding voor een ware schiettent aan beide kanten. Was Kharchouch eerder in de wedstrijd nog slordig en rijp voor een wissel, in de 65e minuut maakte hij de gelijkmaker na een counter. Telstar ging daarna op zoek naar meer, maar Frank Korpershoek maakte een goal in het verkeerde doel, tot vreugde van de Rotterdammers. De bal spatte eerst uiteen op de lat en kwam hard tegen de Witte Leeuw aan. De ingevallen Glynor Plet maakte het weer goed door de zesde treffer van de avond hard in te schieten na een corner: 3-3.

Vlag omhoog

Even leek er ook nog 4-3 gemaakt te worden door Excelsior, vlak voor tijd. Tot ontsteltenis van onder andere trainer Ricardo Moniz ging de vlag omhoog. Het bleef bij een gelijkspel. Telstar staat nu negende met 33 punten.

Opstelling Telstar: Sven van der Maaten; Bronkhorst, El Yaakoubi, Korpershoek, Benamar, Pattynama (Springer/89); Van Doorm, Lynen (Plet/62), Najah; Kharchouch, Fernandes (Sno/62)