Ga naar Content

Analist Edwin Keizer: "Als je slechte wedstrijden al wint..."

VOLENDAM - Naast verslaggever Edward Dekker zag analist Edwin Keizer vrijdagavond een spectulair duel tussen FC Volendam en Jong PSV. Het Nieuwe Oranje trok na een meeslepende wedstrijd aan het langste eind: 4-2. "Het was moeizaam, maar toch gewonnen."

Foto: NH Sport / Edward Dekker

"Vooral de tweede helft was het moeizaam", vertelt Keizer. "Dat heeft deels ook te maken met de lange periode dat Jong PSV met tien man speelde. En zij hebben te weinig power en kwaliteit om het dit Volendam, dat niet echt de beste wedstrijd speelde, het moeilijk te kunnen maken."

Matige wedstrijd

Na 65 minuten stonden de Volendammers nog met 2-1 achter. "Het zag er even niet naar uit dat het zou gaan lukken. Slecht wil ik het niet noemen, maar het was gewoon niet goed. Na die 2-2 kwam er iets meer energie in de wedstrijd en het is natuurlijk ook verdiend. Als je deze wedstrijden ook gaat winnen, dan telt dat lekker op", weet de trainer van Jong Holland uit Alkmaar. Komend seizoen gaat Keizer aan de slag bij IVV in Landsmeer.

Lees ook

Francesco Antonucci werd in Volendam uitgeroepen tot man of the match. Keizer: "Er was geen man van de wedstrijd, vond ik. Antonucci is misschien wel terecht, maar die heeft niet heel goed gespeeld. Hij was wel een van de minst slechte. Er heeft niemand echt goed gespeeld, maar toch gewonnen. En dat is heel erg lekker!"

Lees ook

"Of je nou eerste of tweede wordt, maakt mij niet uit"

NH Sport-analist edwin keizer

Promotie

FC Volendam - zelf vierde op de ranglijst - staat na puntverlies van koploper SC Cambuur nog maar twee punten achter op de nummer één. "Je mag ook tweede worden", weet de sidekick. "Of zelfs derde als Jong Ajax eerste of tweede wordt. Dat is gewoon het doel. Of je nou eerste of tweede wordt, maakt mij niet uit."