Ga naar Content

Volendam-speler Nick Doodeman: van vleugelspits tot scorende rechtsback

VOLENDAM - De wedstrijd die FC Volendam vrijdagavond afwerkte tegen Jong PSV had heel veel weg van een rollercoaster. Dat gold eigenlijk net zo goed voor Nick Doodeman. Hij werd van vleugelspits rechtsback, maar scoorde vlak voor tijd met een geweldig schot in de linkerbovenhoek de bevrijdende 3-2. 

Nick Doodeman: "Riskant, maar het is goed uitgepakt" - NH Sport/Edward Dekker

Doodeman was niet de enige voorhoedespeler die achterin eindigde. Op links zakte Derry John Murkin eveneens twee linies, terwijl Kevin Visser het middenveld verruilde voor de positie van centrale verdediger.

"Het was misschien riskant, maar je stond 2-1 achter. Dan moet je gewoon. We wilden niet verliezen. Dat is logisch tegen tien man. Tegen Jong PSV moet je winnen en dat hebben we gedaan."

"Het was misschien riskant, maar je stond 2-1 achter"

Doelpuntenmaker Nick Doodeman

Dat Doodeman op de rechtsback-positie belandde, was verrassend. "Ja, dat was wel even raar voor mij, maar ik kon veel aan de bal komen en er overheen komen. Het heeft goed uitgepakt."

"Je moet ze slopen"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

FC Volendam speelde bijna een uur met een man meer dan de beloften uit Eindhoven. Trainer Wim Jonk zag dat zijn spelers daar moeite mee hadden. "We waren aan het zoeken om dat tempo te verhogen en van kant naar kant te spelen. Je moet ze slopen."

Tekst gaat verder onder de video

Trainer Wim Jonk zag dat FC Volendam moeite had met het tiental van Jong PSV - NH Sport/Edward Dekker

Doordat koploper SC Cambuur opnieuw verloor (3-2 bij TOP Oss) is FC Volendam de nummer één tot op slechts twee punten genaderd. Komende vrijdag gaan de Volendammers op bezoek bij Roda JC, de nummer zestien van de eerste divisie.

Lees ook