Ga naar Content

Brandstichting bij woning in Purmerend: jong gezin kan ternauwernood ontsnappen

PURMEREND - Afgelopen juli kreeg een stel met twee jonge kinderen uit Purmerend de schrik van hun leven. Twee nog onbekende daders staken de bromfietsen bij hun huis in de fik, waardoor een grote brand ontstond. Vermoedelijk gaat het om een zakelijk conflict, maar volgens de politie is 'alle informatie nog welkom'. 

Foto: NH Nieuws

De bromfietsen tegen de gevel van het huis aan de Roedestraat worden op 10 juli rond 2.45 uur in brand gestoken. De vlammen komen tot aan het dak en de ruiten knappen, waardoor de rook naar binnen gaat. 

Ongedeerd

Omdat het alarm van de brommers afgaat, wordt het gezin wakker. Dankzij snel handelen van de ouders lukt het om samen met de kinderen van 1 en 4 jaar ongedeerd het huis te verlaten. 

Tekst gaat verder onder de video: 

Brandstichting in Purmerend - Bureau NH

Het gezinnetje kan wekenlang niet thuis wonen en leeft in angst dat iemand het op hen gemunt heeft. "Echt vreselijk", aldus politiewoordvoerder Wendy Boudewijn in Bureau NH. "We vermoeden ook dat het om een zakelijk conflict gaat, maar dat staat zeker nog niet vast. We houden alle opties open en alle informatie is dus ook welkom."

Signalement

De daders zijn op meerdere bewakingscamera's gespot. Ze zijn vermoedelijk rond de 20 jaar oud. Een van hen is lang en tenger, heeft zwart haar en Nike-schoenen. "De ander heeft een bol achterwerk", aldus de politie. 

🚓 Weet jij meer over deze zaak?
Wie meer weet over deze zaak, kan contact opnemen met de politie via 0800-6070. Misdaad anoniem melden kan via 0800-7000. Bekijk alle zaken uit Bureau NH hier terug.