Ga naar Content

Drijvend restaurant via Marktplaats aangeboden: "Icoon van Den Helder"

DEN HELDER - Een tweedehands telefoon of fiets is snel gevonden op Marktplaats, maar wie het allemaal wat groter wil aanpakken, kan sinds vorige week bieden op een compleet drijvend restaurant dat momenteel in Den Helder ligt.

Foto: NH Nieuws

Twintig jaar lang was het pand in het bezit van de huidige eigenaar, maar omdat de boot niet langer mocht blijven liggen op de ligplaats, verplaatste het gevaarte in een kort tijdsbestek al drie keer. Nu is de maat vol en gaat het pand in de verkoop.

"Het restaurant is al jaren geleden gesloten en de boot is ondertussen flink geruïneerd door vandalen", vertelt de advocaat van de eigenaar telefonisch aan NH Nieuws. "Maar er is nog zoveel van te maken. In de buurt is er bijvoorbeeld behoefte aan huisvesting voor gastarbeiders, daar zou zo'n pand zich goed voor lenen."

Lees ook

Wie serieuze interesse heeft, moet wellicht nog haast maken ook. "We hebben al best wat belletjes gehad en we zijn nu met een kandidaat serieus in gesprek." Overigens mogen potentiële kopers flink in de buidel tasten: er hangt een prijskaartje van tussen de 300.000 à 350.000 euro aan.

De huidige eigenaar hoopt dat het pand in zijn geliefde Den Helder blijft, maar dat ligt niet voor de hand: "De mensen uit deze stad die interesse leken te hebben, hebben zich nog niet gemeld. Daarmee vervaagt de hoop dat de boot in deze stad blijft."

"De boot is een Helders icoon, veel mensen hebben er gegeten of gefeest"

advocaat over boot

Het naderende vertrek van de boot uit de stad doet pijn bij de eigenaar, maar volgens zijn advocaat is het ook een verlies voor andere Nieuwediepers. "Het is een icoon van de stad. Veel mensen hebben er een feestje gegeven of gegeten."

NH Nieuws maakte eerder onderstaande reportage over de boot:

Einde dreigt voor drijvend Chinees restaurant Den Helder: 'Van mij mogen ze 'm laten zinken' - NH Nieuws / Jurgen van den Bos

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!