Ga naar Content

FC Volendam-trainer Wim Jonk: "Je pakt drie gouden punten"

LEEUWARDEN - De topper in de eerste divisie tussen SC Cambuur en FC Volendam was van begin tot eind boeiend. Voor dik negenduizend toeschouwers ging de ploeg van trainer Wim Jonk er, bepaald niet overdiend, met de winst (1-2) vandoor. "Je pakt drie gouden punten." 

Foto: Pro Shots/Vincent de Vries

Winnen bij de koploper uit Leeuwarden is dit seizoen maar weinig ploegen gelukt. Voor FC Volendam was het zelfs dertien jaar geleden. Trainer Wim Jonk was trots op zijn spelers. "De jongens zitten in de kleedkamer ook echt van 'dit is een lekker begin'. Het is jammer dat De Graafschap in de 95e minuut nog wint, maar dit geeft een boost."

"Dit geeft een boost"

FC Volendam-trainer Wim jonk

Jonk begon met de niet geheel fitte Noah Fadiga en Martijn Kaars op de bank. Aanvoerder Kevin Visser kon helemaal niet spelen. Daardoor begon Boy Deul, met aanvoerdersband om de arm, als nummer negen in de basis. "We hebben tot de laatste minuut gestreden. Negentig minuten was zwaar voor mij. Ik zat er aardig doorheen, ja." In mei vorig jaar stond Deul voor het laatst in de basis. Een rugblessure hield hem bijna acht maanden aan de kant.

"We moeten geconcentreerd blijven en het koppie erbij houden"

FC Volendam-aanvoerder Boy Deul

De 32-jarige Deul is de enige speler in de huidige selectie die het kampioenschap ruim tien jaar geleden meemaakte. Ook nu lijkt FC Volendam hard op weg naar promotie naar de eredivisie. "We doen bovenin mee, maar daar moeten we ook blijven. We moeten geconcentreerd blijven en het koppie erbij houden."

Lees ook