Ga naar Content

Jill Holterman en Ronald Schröer strijden om de afwas

EGMOND AAN ZEE - Voor de eerste keer zat Jill Holterman als atlete achter de tafel bij een persconferentie. De hardloopster is favoriet voor de zege bij de Nederlandse vrouwen bij de Egmond Halve Marathon, maar ondertussen hoopt ze op meer. "Ik droom ooit om hier als eerste vrouw over de finish te komen."

"Ik loop bijna elke dag over delen van het parcours. Er staan zondag meer familie en vrienden langs de kant dan bij andere wedstrijden. Het leeft zeker bij mij", vertelt Jill Holterman voor de camera van NH Sport. Waarbij ze ook als geen ander weet dat tactiek enorm belangrijk is. "In je eentje over het strand lopen bij windkracht zeven, dat is niet zo handig. Kun je beter in een groepje lopen en de terugweg een stukje harder lopen."

"Ik droom ooit om hier in Egmond als eerste vrouw over de finish te komen"

Atlete Jill Holterman

Bekijk hieronder de voorbeschouwing met Jill Holterman op de persconferentie van vrijdag. 

Jill Holterman kijkt vooruit naar Egmond halve marathon - NH Nieuws

Bashir Abdi

Bij de mannen voor het algemeen klassement is de grote favoriet Bashir Abdi uit België. Het wordt het debuut voor de goedlachse atleet met Somalische roots. Dat betekent dat Abdi te maken krijgt met zware omstandigheden. Van harde wind tot aan verschillende ondergronden. "Die elementen maken deze wedstrijden heel bijzonder. En aangezien ik hier nog nooit gelopen heb, weet ik niet wat mij te wachten staat. Ik kijk vooral uit naar het gedeelte over het strand."

"Ik hoop dat ik zondag favorietenrol kan waarmaken"

Favoriet Bashir Abdi

Bashir Abdi over zijn favorietenrol voor zondag, zie reactie hieronder.

Bashir Abdi is de grote favoriet bij halve marathon van Egmond - NH Nieuws

Afwas

De mannen starten zondag negen minuten later dan de vrouwen. Één van de Nederlandse toppers bij de mannen is Ronald Schröer. Hij is de man van Jill Holterman. Het hardloopstel uit Egmond strijdt niet alleen voor het klassement, maar ze hebben ook een onderlinge weddenschap. Degene die als laatste over de finish komt moet een week lang de afwas doen. "Ik wil wel de betere zijn in huis."

In onderstaande video vertelt Jill Holterman over de weddenschap.

Jill Hilterman en haar man Ronald Schröer strijden om de afwas - NH Nieuws

Zondag zendt NH de Egmond Halve Marathon live uit. Zowel online als op tv. De uitzending begint zondag om 12 uur. 

Lees ook