Ga naar Content

Koala's en kangoeroes schilderen voor Australië: "Alles gaat naar de dieren"

DEN HELDER - Schilders Ap Kooistra en Romy de Geus zijn de afgelopen dagen op hoog tempo schilderijen aan het maken voor het goede doel. Met de verkoop zamelen ze geld in voor alle dieren die slachtoffer zijn geworden van de enorme bosbranden in Australië.

Foto:

"Het idee komt van Romy maar die zit eventjes ziek thuis", vertelt Ap Kooistra in zijn atelier aan de Koningstraat in Den Helder. "Als ze de kangoeroes zag die, net ontsnapt aan de brand, alsnog doodgingen in het prikkeldraad, kon ze wel huilen. Het is ook verschrikkelijk."

Via Facebook is de actie al lekker op stoom gekomen. "We hebben nu zo'n 30 schilderijen in bestelling. Ik heb er gisteren 6 gemaakt en vandaag ook." Door de beelden op tv kunnen de schilders niet meer stilzitten: "Niks doen is geen optie. Dus zijn we aan de slag gegaan."

Bekijk hieronder de video over het werk van de schilders, daarna gaat de tekst verder.

Koala's en kangoeroes schilderen voor Australië: "Alles gaat naar de dieren" - NH Nieuws

Zolang de bestellingen binnen rollen, blijven de schilders aan de gang. Kooistra is elke dag in zijn atelier te vinden. Van 12 tot 16 uur zijn het koala's, kangoeroes en wombat's die uit zijn penseel vloeien. Inmiddels is er op Facebook een aparte groep aangemaakt om de schilderijen te bestellen.

De schilderijen kosten, afhandelijk van het formaat, rond de 25 euro. De opbrengst gaat naar de stichting rond de overleden Australische natuurenthousiasteling Steve Irwin. "Deze familie helpt de dieren daar", weet Kooistra. "En misschien kan je met de verkoop van één zo'n schilderij net één injectie betalen, maar alle beetjes helpen!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook