Ga naar Content

Schaakgrootmeesters gaan voetballen met Telstar-selectie

VELSEN-ZUID - De grootmeesters die meedoen aan het Tata Steel Chess Tournament gaan volgende week opnieuw voetballen bij Telstar. Het internationale schaaktoernooi begint aanstaande vrijdag.

Foto: Tata Steel Chess Tournament

Op woensdag 15 januari spelen de schakers de bijzondere voetbalwedstrijd op Sportpark Schoonenberg. Dit doen ze samen met spelers uit de selectie van Telstar. De wedstrijd begint om 14.40 uur en is gratis toegankelijk voor publiek.

Aanvoerders
Wereldkampioen en titelverdediger Magnus Carlsen (tweede van links) is aanvoerder van een team, terwijl Loek van Wely (links) - schaakgrootmeester en Eerste Kamerlid - de captain is van de tegenstander. In 2017 werd er voor het laatst gevoetbald door de grootmeesters in Velsen-Zuid.

PSV
Op donderdag 16 januari gaan de schakers opnieuw naar een voetbalstadion, maar dan om ook daadwerkelijk te schaken. In het Philips Stadion in Eindhoven wordt dan de vijfde ronde afgewerkt. De overige rondes worden gespeeld in Wijk aan Zee.

De 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament wordt gehouden van 10 tot en met 26 januari. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk en ook live online te volgen.

Lees ook