Ga naar Content

Poes Vlekkie spoorloos na ontsnapping in laadruimte Schiphol

SCHIPHOL - De stem van Leonie Juffermans trilt nog steeds en ze heeft er een nacht niet van geslapen. Haar poes Vlekkie loopt al uren in het bagagedepot van Schiphol rond nadat ze bij het uitladen uit haar reismandje is ontsnapt. "Ik voel me verslagen."

Foto: Facebook Leonie Juffermans

Juffermans woonde twee jaar in Spanje, maar is onlangs gescheiden van haar man. Sinds kort woont ze weer in Nederland, in Wormer. Ze moest alleen nog wat spullen en haar tien jaar oude poes Vlekkie ophalen. "Toen ik in het vliegtuig zat, dacht ik: 'ja, nu is alles eindelijk geregeld.'"

Leeg

Maar toen ze Vlekkie wilde ophalen bij de speciale dierenaangifte nadat ze was geland, zag ze het slechte nieuws met eigen ogen. De bak waar de poes even daarvoor nog in had gezeten, was leeg. "Er zat een scheur in en het klemmetje ontbrak."

Hoe dat precies kon gebeuren, weet ze niet. Ze vermoedt dat de kattenbak ergens tegenaan is gestoten. 

"Ik heb tegen mijn dochtertjes maar gezegd dat Vlekkie verstoppertje op Schiphol aan het spelen is"

LEONIE

Ze hoorde van medewerkers dat het dier in het bagagedepot uit de scheur was ontsnapt tijdens het uitladen. Medewerkers zochten nog, maar van Vlekkie was geen spoor. "Ze is altijd al schuw geweest, maar reageert normaal gesproken wel op mijn stem. Dan miauwt ze terug."

Wrang

Dat maakt het voor haar extra wrang. Ze mag niet zelf in het depot komen en is dus afhankelijk van personeel. "Ze beloofden me op de hoogte te houden en te zoeken. Op een gegeven moment heeft Vlekkie natuurlijk voedsel nodig en komt ze tevoorschijn. Maar het depot is heel groot heb ik gehoord."

Ze blijft hoop houden dat Vlekkie nog wordt gevonden. "Ik heb haar sinds ze zeven maanden oud was. Ik kon het nog niet tegen mijn dochtertjes vertellen. Ik heb maar gezegd dat Vlekkie verstoppertje op Schiphol aan het spelen is. Het is een machteloos gevoel."

Reactie Schiphol

Schiphol laat in een reactie weten dat er alles aan gedaan wordt om Vlekkie terug te vinden. "Het is een groot terrein en zoiets gebeurt een paar keer per jaar, maar we werken met man en macht aan de hereniging."

Lees ook