Ga naar Content

LIVE NH Sport: ex-internationals in Haarlem

HAARLEM - Twee keer klinkt zaterdag het Wilhelmus door de speakers bij Koninklijke HFC in Haarlem. Om 12.00 uur speelt het eerste vrouwenteam tegen de ex-Oranje Leeuwinnen en om 14.30 uur is de beurt aan de Zaterdag-1 dat het opneemt tegen de selectie van Sjaak Swart en Ben Wijnstekers . Beide duels zijn live op tv te zien bij NH Sport. 

Foto: NH Sport

Voor de vrouwen is het de tweede keer dat ze naar de Spanjaardslaan komen voor de nieuwjaarswedstrijd. De primeur eindigde vorig jaar in een nipte 4-3 overwinning op de Royal Haarlem All Stars.

Kijk hieronder de hele middag live mee: 

Livestream NH Nieuws - NH

Dit keer is het dit seizoen debuterende eerste vrouwenteam van HFC de tegenstander. De derde klasser krijgt versterking van een aantal speelsters uit de regio Haarlem. De voormalig bondscoaches Vera Pauw en Andries Jonker hebben de beschikking over ervaren krachten als Dyanne Bito (146 interlands), Daphne Koster (139), Claudia van den Heiligenberg (97) en Kirsten van de Ven (87). De aftrap is om 12.00 uur. De voorbeschouwing van NH Sport begint om 11.45 uur met als gast oud-bondscoach Ed Engelkes.  

Tekst gaat verder onder de video

Nieuwjaarswedstrijden Koninklijke HFC zaterdag live te zien bij NH Sport - NH Sport/Edward Dekker

Lees ook

De eerste nieuwjaarswedstrijd van de voormalig Oranje Leeuwinnen - NH Sport/Edward Dekker

Bij de mannen voert de traditie van de nieuwjaarswedstrijd terug tot 1923. Slechts een heel enkele keer ging de ontmoeting niet door. Bij de ex-internationals hebben Aron Winter (84 interlands) en John van 't Schip (41) de meeste caps achter hun naam staan. Vertrouwde gezichten als Frank en Ronald de Boer, de broers Witschge en Pierre van Hooijdonk ontbreken.

Nieuwkomers zijn Hedwiges Maduro en Derk Boerrigter. Maduro kwam tot achttien optredens in het Oranje-shirt. Oud-Ajacied en voormalig HFC Haarlem-speler Boerrigter maakte nooit minuten in het A-elftal. Bondscoach Bert van Marwijk riep hem in 2011 op, maar door een rugblessure moest hij afzeggen.

De aftrap van het duel tussen HFC Zaterdag-1, uitkomend in de derde klasse, en de ex-internationals begint om 14.30 uur. Haarlemmer en éénmalig international Barry van Galen doet met presentator Erik-Jan Brinkman vanaf ongeveer 14.15 uur de voorbeschouwing bij NH Sport. Het commentaar bij beide duels is van Edward Dekker. 

Lees ook