Ex-Oranje Leeuwinnen winnen Nieuwjaarswedstrijd

De ex-Oranje Leeuwinnen hebben de allereerste Nieuwjaarswedstrijd voor vrouwen gewonnen bij Koninklijke HFC. De ex-internationals waren met 4-3 te sterk voor de Royal Haarlem All-Stars, een team met speelsters uit de buurt. Amber Leisere, Anna van der Vlist en Rona Mosterd scoorden voor de Haarlem All-Stars en bij de ex-internationals kwamen de doelpunten op naam van Manon Melis (2x), Anouk Hoogendijk en Kirsten van de Ven.

Leisere van Alliance'22 zette de ex-internationals verrassend op achterstand in de vijfde minuut. Nadat Melis een minuut later de paal trof van het doel van de Haarlem All Stars liet de all-time topscorer van Oranje zien waarom ze dat is. In de twaalfde minuut tekende ze voor de gelijkmaker en acht minuten voor de rust krulde ze de bal in de linkerhoek voor de 2-1. Kort daarna profiteerde Hoogendijk van verwarring in de Haarlems verdediging en bepaalde de ruststand op 3-1.

Veel wissels
In de tweede helft wisselden beide ploegen flink door, wat het spelpeil niet ten goede kwam. De ex-internationals waren dan ook niet meer ze dominant als in het grootste deel van de eerste helft. Na een uur spelen kon Anna van der Vlist van Alliance'22 de wedstrijd weer spannend maken door voor de 3-2 te zorgen.

Claudia van den Heiligenberg was twaalf minuten voor tijd niet zelfzuchtig en legde de bal af op Kirsten van de Ven die de 4-2 aan liet tekenen. Door een fout van keepster Lies Kols kon Rona Mosterd van RRKV Velsen kort daarna de 4-3 scoren. Vlak voor tijd kregen de All-Stars zelfs nog een grote kans op de 4-4. Eerst redde keepster Kols op een inzet van Mosterd, maar Leisere verzuimde de bal binnen te tikken in de rebound. In de slotminuut werd de 5-3 van de ex-internationals afgekeurd wegens buitenspel.