Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Crowdfunding opgezet voor vernielde kinderbus

3 januari 2020, 15.45 uur
Door Redactie · Foto: NH NIEUWS

HAARLEM - Er is een crowdfunding opgezet voor de afgebrande bus van het Haarlemse kinderdagverblijf Dikke Maatjes. Vandalen gooiden op oudejaarsavond vuurwerk in de bus die gebruikt werd voor het vervoer van zo'n 150 kinderen. 

Foto: Bus afgebrand in Haarlem - NH Nieuws

Inmiddels staat de teller al bijna op 4.000 euro en dit bedrag stijgt met de minuut. Met de crowdfunding hopen ze in totaal zo'n 15.000 euro bij elkaar te sprokkelen voor een nieuwe bus. 

Handen ineenslaan

De actie is opgezet door de ouders van de kinderen van de kinderdagverblijf. Op de crowdfundingwebsite staat het volgende: "Een nieuwe tweedehands bus is een forse investering voor Dikke Maatjes en niet 1-2-3 te realiseren. Als ouders van kinderen op Dikke Maatjes willen wij de handen ineenslaan om Dikke Maatjes te helpen zo snel mogelijk een nieuwe bus te realiseren. Elke donatie is welkom en een stap in de richting van een nieuwe bus." 

"Hou mijn hart vast"

In een reactie aan NH Nieuws gaf directeur Hendriksma eerder aan er "kapot van te zijn". Met hart en ziel knapte hij de vijfentwintig jaar oude stadsbus op, om de kinderen van zijn buitenschoolse opvang mee naar musea en andere uitjes te brengen. "Als er straks misschien wel een nieuwe bus staat, dan hou ik mijn hart vast wat daar vervolgens weer mee gaat gebeuren."  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!