Ga naar Content

Gelukkig nieuwjaar! Hier in de Noordkop kun je vandaag een nieuwjaarsduik nemen

DEN HELDER - Als je een beetje bent bekomen van de oliebollen en glazen champagne, of juist nog niet, kun je vandaag natuurlijk een traditionele nieuwjaarsduik nemen. Dat kan in de Noordkop op verschillende plaatsen. Hier kun je het ijskoude water in rennen.

Foto: Theo Moras

Op Texel kun je een verfrissende plons op drie plekken nemen. Om 13.00 uur kun je terecht op het straat bij Paal 28 en bij Paal 9. De Koog volgt een uur later bij Paal 20. De opbrengsten van beide duiken gaan naar een goed doel. Die van Paal 28 gaan naar kankeronderzoek, de ander (Paal 20) naar Stichting Aangehaakt die zich sterk maakt voor de zieke Damian (5).

Onderstaande video is van de duik van Paal 28 van vorig jaar. Tekst gaat verder onder de video.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Bikkels van de 'overkant' komen ook aan hun trekken. Voor de zeesprongen zijn er nieuwjaarsduiken in Callantsoog en Julianadorp om 13.00 uur.  Ook nu weer worden er honderden bikkels verwacht die met elkaar, en tegelijkertijd, het koude water in rennen.

Zo zag de duik van Callantsoog er vorig jaar uit. Tekst gaat verder onder de video.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Verder zijn er nog enkele duiken in meren, plassen en baden. Zo is er om 12.00 uur in Schagen weer een nieuwjaarsduik op het strandje van zwembad De Wiel. Vorig jaar ging hij niet door. De nieuwe eigenaar had toen al aangekondigd dat er in 2020 weer een duik zou zijn.

Ook is er om 12.00 uur een nieuwjaarsduik op het Lutjestrand in Westerland, om 13.30 uur een bij zwembad 't Petje in Zijdewind en om 14.00 uur plonsen de mensen het water in voor dorpshuis de Klimop in Sint Maarten. Er is tot slot om 13.15 uur een speciale kinderduik in het natuurbad van zwembad De Wirg in Nieuwe Niedorp.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook