Ga naar Content

Kinderboerderij is overlast vuurwerk zat: "Er wordt richting de dieren geschoten"

WIERINGERWERF - "Je moet er toch niet aan denken dat de dieren wat overkomt, dan hebben we een groot probleem." Rein Post van kinderboerderij Het Galjoen wil het liefst een vuurwerkverbod in Hollands Kroon. Post maakt zich grote zorgen, want er wordt steeds vaker vuurwerk richting de dieren afgeschoten. 

Foto: NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

"We krijgen de afgelopen jaren steeds vaker meldingen van omwonenden dat er bij de kinderboerderij vuurwerk wordt afgeschoten richting de dieren. Hoe haal je het in je hoofd?", vraagt Rein Post, lid van het NH Nieuws-panel, zich af. 

"Dieren hebben geen keus. Zij kunnen niet weglopen van het vuurwerk"

rein post - kinderboerderij galjoen

Post reageerde op de enquête van het NH Nieuws-panel, omdat hij van de gemeente Hollands Kroon had begrepen dat er geen vuurwerkverbod komt in de dorpen. "Als er dan in deze grote, uitgestrekte gemeente ook nog te weinig politie is om te handhaven, dan moet je je toch beraden wat we dan wel kunnen doen."

Ouders

Post laat de dieren van de kinderboerderij vooral los lopen deze dagen. "Opsluiten doe ik niet, want als er wat gebeurt kunnen ze geen kant op. Ik woon wel in de buurt, maar dat kan zelfs te laat zijn."

Volgens Rein ligt de oplossing voor het vuurwerkoverlast bij de ouders. "De ouders moeten hun kinderen erop wijzen dat ze ver bij de dierenparken weg moeten blijven. De dieren hebben geen keuze."

Lees ook

Verantwoording
Onder de 3400 leden van het NH Nieuws-panel hielden we een enquête over hoe ze aankijken tegen vuurwerk. In totaal deden 1535 mensen mee aan het onderzoek

Wil je ook meepraten over allerlei onderwerpen in Noord-Holland? Geef je dan hier op voor het NH Nieuws Panel. Je wordt dan eens per maand uitgenodigd voor onze enquêtes.