Ga naar Content

Purmerendse Marja heeft een hekel aan vuurwerk: "Kreeg bom op auto"

PURMEREND - Steeds meer mensen zijn voor een algeheel vuurwerkverbod. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1.500 deelnemers van het NH Nieuws-panel. Een van hen is de Purmerendse Marja. Ze denkt nog steeds met angst terug aan één harde knal die grote impact op haar had. 

Foto:
Twee jaar geleden raakte haar auto zwaar beschadigd door een vuurwerkbom. Ze is zich rotgeschrokken van die knal, maar vooral blij dat er niemand naast de auto stond. "Het was een grote pvc-pijp die dwars door het raam gegaan is, het glas lag achterin de auto", vertelt ze in de video hieronder:

Marja is voor een vuurwerkverbod - NH Nieuws

Marja is al jaren aan huis gekluisterd rond de jaarwisseling. Dat komt mede omdat ze zes katten heeft, die doodsbang zijn. "Ze kruipen onder de bank en soms plassen ze zelfs van angst."

Het NH Nieuws-panellid is dan ook voor een volledig vuurwerkverbod of voor georganiseerde vuurwerkshows, vertelt ze in de video hieronder:

Marja is voor een vuurwerkverbod 2 - NH Nieuws

Marja is niet de enige die pleit voor een vuurwerkverbod. De vuurwerktraditie is voor steeds minder mensen heilig. Lees voor meer cijfers over vuurwerk van het NH Nieuws-panel het verhaal hieronder. 

Lees ook

Verantwoording
Onder de 3400 leden van het NH Nieuws-panel hielden we een enquête over hoe ze aankijken tegen vuurwerk. In totaal deden 1535 mensen mee aan het onderzoek

Wil je ook meepraten over allerlei onderwerpen in Noord-Holland? Geef je dan hier op voor het NH Nieuws Panel. Je wordt dan eens per maand uitgenodigd voor onze enquêtes.