Ga naar Content

Werknemers distributiecentrum Etos willen morgen weer staken

BEVERWIJK - Werknemers van het distributiecentrum van Etos in Beverwijk willen morgen opnieuw gaan staken als het bedrijf vast blijft houden aan de voorgestelde loonsverhoging van 1,25 procent. Medewerkers staakten vorige week en vandaag ook al.

Foto: FNV

"De werknemers van het distributiecentrum Etos hebben er de afgelopen jaren weinig tot niets bijgekregen. Op een gegeven moment is de rek eruit bij de mensen en hun gezinnen", legt FNV-woordvoerder Ali Aklalouch uit aan NH Radio. 

De werknemers willen graag 5 procent loonsverhoging, maar daar wil het bedrijf voorlopig nog geen gehoor aan geven. "Etos zegt heel veel, maar biedt te weinig. Om die reden hebben de werknemers gezegd: 'Het is klaar, wij leggen ons werk neer en gaan staken.'"

"De werknemers zijn strijdvaardig en bereid om desnoods tot Pasen te blijven staan"

ALI AKLALOUCH, FNV

Voor de medewerkers is er een 'onoverbrugbaar verschil' ontstaan tussen wat het bedrijf biedt en wat werknemers vragen. "Zij bieden 1,25 procent verhoging, maar de werknemers zijn strijdvaardig. Ze zijn bereid om desnoods tot Pasen te blijven staan en te zeggen: 'het is klaar, we moeten hier een streep trekken.'"

De bal ligt nu bij Etos, zegt Aklalouch: "Als zij het vandaag regelen, gaan de mensen morgen weer aan het werk. Als er geen akkoord komt, staken we morgen ook weer."

Lege schappen

Dat kan lege schappen in filialen door heel het land betekenen. "We vinden het hartstikke vervelend dat de klant hieronder moet lijden, daarom roepen we Etos op: regel dit vandaag nog met ons, dan hoeft het geen last te worden voor de consument", sluit Aklalouch af.

Lees ook