Ga naar Content
Gooi

Zeker 30 trekkers met boeren protesteren op Hilversums Mediapark

18 december 2019, 09.14 uur · Aangepast 18 december 2019, 10.22 uur
Door: Sjoerd Stoop · Foto: Inter Visual Studio/Jan Peter Otto

HILVERSUM - Een stoet boeren proberen met trekkers vanochtend het Mediapark te bezetten. De boeren staan er met zeker 30 trekkers met leuzen erop gespijkerd.

Zeker 30 trekkers met boeren protesteren op Hilversums Mediapark - NH Nieuws

Het gaat om boeren uit het Gelderse Voorthuizen. De boeren zorgen op de wegen door Hilversum voor een verkeerschaos: met trekkers blokkeren ze toegangswegen.

Andere boeren staan al voor het gebouw van de NOS op het Mediapark om te protesteren. Al toeterend zorgen ze daar voor veel lawaai. 

De politie leek vanmorgen al voorbereid op de komst van de boeren. De hele ochtend reden er al politiebusjes rond op en rond het Mediapark. Volgens ooggetuigen staan politiemensen ook te posten op de snelwegen naar Hilversum om de boeren in de gaten te houden. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tweede protest

Het is niet de eerste keer dat boeren protesteren op het Mediapark. Begin oktober stonden bij het landelijke boerenprotest meer dan honderd boeren op het Mediapark. Toen probeerden ze ook met protestborden het gebouw van de NOS te bereiken. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!