Ga naar Content

Tess Wester: "De lobby van het hotel hebben we omgebouwd tot Hollandse kroeg"

SCHIPHOL - De kersverse wereldkampioen is weer terug in Nederland. Vanochtend vroeg kwamen de handbalvrouwen aan op Schiphol. Zondag vierde het team nog feest in het Japanse Kumamoto. 

Wereldkampioen terug in Nederland - NH Nieuws

"Het was zondagavond, dus wij hebben de lobby van het hotel omgebouwd tot Hollandse kroeg. Wij hebben ons prima vermaakt",  sprak keepster Tess Wester op Schiphol.

Nederland begon moeizaam aan het WK in Japan en verloor gedurende het toernooi drie wedstrijden. Toch piekte het team op de juiste momenten, onder andere door een uitstekend spelende Heerhugowaardse keepster. Uiteindelijk pakte Nederland dus de eerste wereldtitel.

"Wat was die finale zenuwslopend"

debbie bont

"Wij begonnen niet goed. Dan moet je je verwachtingen misschien bijstellen, maar vervolgens speel je hele goede wedstrijden tegen Noorwegen en Rusland en dan sta je in de finale. Die wil je dan ook pakken. Wat was die finale zenuwslopend", vertelt Debbie Bont uit Volendam.

Foto:

In het Westfriese Zijdewind werd Jessy Kramer verrast. Veel inwoners hingen daar de vlag uit voor de kersverse wereldkampioen.   

Lees ook