Ga naar Content

Nieuwe, dubbel zo grote kooksgashouder bij Tata Steel moet leiden tot minder overlast

VELSEN - Tata Steel neemt morgen een nieuwe kooksgashouder in gebruik. De nieuwe houder is twee keer zo groot als de oude. Door de grotere capaciteit kan het kooksgas in de fabriek effectiever worden benut: er zal minder gas worden verspild.

Foto:

Tata Steel-directeur Hans van den Berg legt uit dat de nieuwe gashouder van groot belang is bij het beter op elkaar afstemmen van aanbod en afname van kooksgas in de fabriek:

Tekst gaat door onder video

Nieuwe kooksgashouder Tata Steel - NH Nieuws

Tata Steel beleeft moelijke tijden. Doordat er minder staal wordt afgenomen, vanwege onder andere de verminderde autoverkoop, moet het bedrijf bezuinigen. Er verdwijnen 1.600 banen.

"Een grote investering zoals deze toont dat aandeelhouders vertrouwen in ons hebben"

hans van den berg, directeur tata steel

Ook ligt het bedrijf onder vuur vanwege de milieu-overlast die het veroorzaakt. Behalve uit milieu-oogpunt vindt  Van den Berg de nieuwe investering van belang, omdat er vertrouwen van de aandeelhouders in de toekomst van het bedrijf uit zou spreken:

Nieuwe kooksgashouder Tata Steel - NH Nieuws

Gisteren vertelde Van den Berg al aan NH Nieuws dat er wel vertraging bij het project was ontstaan, maar beloofde dat dat geen invloed had op het totale pakket van maatregelen dat genomen wordt om de milieu-overlast voor omwonenden te verminderen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!