Ga naar Content

Ultimatum voor gesloten Naarder vogelhospitaal: morgen moet alles op orde zijn

NAARDEN - Het Naarder Vogelhospitaal dat afgelopen week op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de deuren heeft gesloten omdat er niet volgens de protocollen gewerkt zou worden, heeft tot morgen om haar zaakjes op orde te brengen. Dat meldt de NVWA in een nieuwe brief aan het vogelhospitaal. 

Foto:

Het vogelhospitaal werd vrijdag gedwongen gesloten, omdat het vogels onder meer medicijnen geeft die het niet mag geven zonder toezicht van een dierenarts. Bepaalde medicijnen van het vogelhospitaal werden in beslag genomen. Het vogelasiel moet bovendien alle vogels door een dierenarts laten controleren. 

"Ik heb geen idee hoe we al onze vogels voor morgen langs een dierenarts moeten laten gaan"

ERik Bruinning

Afgelopen dinsdag heeft beheerder Erik Bruinning weer een belletje gehad van één van de NVWA-controleurs met de vraag of er al maatregelen genomen zijn. Het antwoord was nee. "Ik snap niet waarom we een dierenarts langs zouden moeten laten komen, want er zijn geen nieuwe dieren langs geweest", aldus Bruinning.

De NVWA heeft het Naarder vogelhospitaal een ultimatum gesteld: voor komende vrijdag moet er een dierenarts zijn langs geweest. Ook staat het zeker een jaar onder verscherpt toezicht: de NVWA heeft het hospitaal een last onder dwangsom op gelegd. Als bij een volgende controle weer iets mis blijkt, stuurt de NVWA bijvoorbeeld zelf een dierenarts op kosten van het vogelhospitaal. 

Slecht geslapen

Vogelhospitaal Erik Bruinning krijgt naar eigen zeggen de ene klap na de ander. "Ik heb ook slecht geslapen vannacht", vertelt hij. 

Bruinning geeft aan dat hij geen idee heeft hoe hij al zijn vogels voor morgen langs een dierenarts moet laten gaan. "We hebben een advocaat in handen genomen en hij heeft nu een bezwaarschrift ingediend. Volgens de advocaat voldoet de NVWA niet op een paar punten van het algemeen burgelijk wetboek". 

Donaties

Online staat er nu een 'kassa' open voor donaties. "We hebben nu twee uur aan advocaat kosten binnen", geeft de beheerder aan. "Het geld dat wij nu uitgeven aan een advocaat, hadden we veel liever aan de dieren uitgegeven".

Lees ook

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!