Ga naar Content
West-Friesland

Tbs moordenaar Nadine Beemsterboer is opnieuw met jaar verlengd

10 december 2019, 15.35 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

HOORN - De tbs van Gerold O., ex-vriend en moordenaar van Nadine Beemsterboer, is opnieuw met één jaar verlengd. Die uitspraak deed de rechter vandaag. 

 

O. heeft op dit moment al ruim 5 jaar tbs achter de rug. Het OM eiste vandaag opnieuw verlening hiervan tegen Gerold O. In 2006 bracht hij de 20-jarige Nadine Beemsterboer uit Hoorn met 36 messteken om het leven.

Vorig jaar overheerste er nog opluchting over de verlenging van de tbs. Dit jaar is de uitspraak voor vader Jacques Beemsterboer naar verwachting. "Op dit moment heeft hij al dusdanig veel vrijheden. Dat zal mét of zonder de verlenging van tbs in de praktijk weinig verschil maken. Nu blijft de kliniek echter scherper toezicht houden."

"Als hij straks wel een relatie krijgt, wat gebeurt er dan?"

Jacques Beemsterboer, vader Nadine

O. kreeg afgelopen jaar al transmuraal verlof, waarbij hij al buiten de kliniek woont en werkt. Het moment dat O. wel weer een relatie zou krijgen, blijft voor Jacques een zorg. "Als hij wel een relatie krijgt, wat gebeurt er dan? Hij is dertien jaar onder de vlag en zorg van de behandeling geweest, dus de vraag is hoe dat in de toekomst uitpakt."

Tijdens de zitting in de rechtbank twee weken geleden, werd al duidelijk dat O. goed op de behandeling reageert. "Het functioneren gaat zonder meer goed. Gerald O. is stabiel, betrouwbaar en open. Echter heeft hij nog geen nieuwe relatie gehad en dus kan er niet 'getoetst' worden hoe hij daarmee omgaat", aldus een deskundige van de kliniek. 

Omdat O. nog geen nieuwe relatie heeft, zou het gevaar op herhaling laag zijn. De kliniek heeft voornemens om aan het einde van dit jaar dan ook proefverlof aan te vragen. Naar verwachting zal O. op zijn vroegst in 2020 in aanmerking komen voor de voorwaardelijke beëindiging van TBS. 

Lees ook