Amsterdam

Actie om lerarentekort vandaag van start: 16 Amsterdamse basisscholen blijven dicht

9 december 2019, 05.52 uur · Aangepast 9 december 2019, 06.17 uur · Door Redactie

Whatsapp

AMSTERDAM - Bij zestien basisscholen in Amsterdam start vandaag de actie om aandacht te vragen voor het lerarentekort. Ze bleven de hele week gesloten, waardoor ongeveer 5.400 leerlingen vijf dagen niet naar school kunnen. Veel van de deelnemende scholen liggen in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West.

Joost Lammers / NH nieuws

Bij de Stichting Westelijke Tuinsteden, waar de scholen deel van uitmaken, zijn zo'n 25 fte's oningevuld. Schoolbestuurder Joke Middelbeek sprak eerder van een "diepe crisis". Ze wil komende week samen met de directies, leerkrachten en ondersteunend personeel werken aan een plan om de onderwijskwaliteit te behouden."We moeten buiten de grenzen denken. Want binnen het systeem plakken we alleen pleisters", zei ze afgelopen weekend in het AD.

Volgens Middelbeek is voor achthonderd kinderen opvang geregeld. Ze mogen bijvoorbeeld gratis schaatsen en er zijn allerlei andere activiteiten.

Grote landelijke staking

De Algemene Onderwijsbond (AOb) is boos dat het kabinet niet van plan is structureel extra geld uit te trekken voor de onderwijssector. De bond roept leraren in zowel het basis- als het voortgezet onderwijs op om mee te doen aan een grote landelijke staking op 30 en 31 januari.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Whatsapp