Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Korfballers Groen Geel kansloos tegen Blauw-Wit: "Ze zakken alle acht door het ijs"

7 december 2019, 22.49 uur · Aangepast 7 december 2019, 23.19 uur · Door Redactie

WORMER - Ze hadden zich er veel meer van voorgesteld. Vorige week behaalden de korfballers van Groen Geel hun eerste zege ooit in de Korfbal League, maar zaterdagavond kwam er geen passend vervolg. De derby tegen het Amsterdamse Blauw-Wit ging met 27-33 verloren. "Ik moet het nog terugzien, maar ik vond er niet één door het ijs zakken, maar alle acht", aldus Groen Geel-trainer Dico Dik. 

NH Sport/Edward Dekker

De grootste teleurstelling zat hem voor de thuisploeg in het feit dat ze in de beginfase op een flinke achterstand werd gezet. Daarna lukte het de Zaankanters nooit meer om er een echte wedstrijd van te maken. Bij een 2-8 achterstand probeerde Dik met een time-out zijn falende spelers wakker te schudden.

Tekst gaat verder onder de video

Dico Dik: "Een raadsel waarom we niet volle bak starten" - NH Sport/Edward Dekker

Voor Blauw-Wit was het na drie nederlagen en één gelijkspel de eerste zege in de Korfbal League. Daarmee nemen de Amsterdammers wat afstand van de degradatieplaatsen. Dat zorgt zeker voor opluchting, erkent Fleur Blötevogel.

Tekst gaat verder onder de video

Fleur Blötevogel opgelucht na eerste zege Blauw-Wit - NH Sport/Edward Dekker

Volgens Blauw-Wit-trainer Gerald Aukes was de openingsfase allesbepalend voor het verloop van het duel. Blauw-Wit overrompelde Groen Geel in de eigen sporthal.

Tekst gaat verder onder de video

Volgens Gerald Aukes komt het wel goed met Blauw-Wit - NH Sport/Edward Dekker

Voor Groen Geel is het even slikken. Net als Blauw-Wit wil de debutant zich rechstreeks zien te handhaven in de Korfbal League. Dan moeten de Zaankanters wegblijven van de plaatsen negen en tien op de ranglijst. Lindsy Krop beseft dat er nog genoeg werk aan de winkel is om dat voor elkaar te krijgen. Voor Krop was de ontmoeting met Blauw-Wit om nog een andere reden spannend.

Tekst gaat verder onder de video  

Lindsy Krop verliest van haar oude club: "Blauw-Wit is een stapje verder" - NH Sport/Edward Dekker

Na vijf van de achttien speelrondes delen DOS'46 en Blauw-Wit de zevende plaats in de Korfbal League met drie punten. Groen Geel staat met twee punten op een play-off plek en Tempo is puntloos laatste.

Zondagmiddag verschijnt de samenvatting van Groen Geel - Blauw-Wit online bij NH Sport. Maandag zijn de beelden vanaf 17.11 uur te zien op tv.