Blauw-Wit boekt zege bij Groen Geel, KZ wint van DOS '46

WORMER - De eerste korfbalderby van het seizoen tussen Groen Geel uit Wormer en Blauw-Wit uit Amsterdam is uitgelopen op een overwinning voor de bezoekers. Blauw-Wit bouwde in de beginfase al een ruime voorsprong op en gaf deze in het verloop van de wedstrijd niet meer weg: 27-33. KZ wist in Nijeveen met 18-20 te winnen van DOS '46.

Groen Geel - Blauw-Wit 27-33
Het was vooral aan Blauw-Wit-speler Gerald van Dijk te danken dat de Amsterdammers al vroeg in de eerste helft een grote marge hadden opgebouwd. Via 1-5 liepen de bezoekers door vier treffers van Van Dijk al snel uit naar 3-10. De ploeg van trainers Gerald Aukes en Mark van der Laan bouwden de voorsprong uit tot 6-14, maar zagen Groen Geel bij 11-15 toch weer aanhaken. De marge was tijdens de rust desondanks weer opgelopen tot zeven treffers (14-21)

In de fase na rust werd de wedstrijd beslist door de ploeg uit Amsterdam, die de eerste drie treffers na rust voor hun rekening namen en uitliepen tot 14-24. Daarmee was het beslissende gat geslagen en was de wedstrijd dus gespeeld. Het gat tussen beide teams bleef lang zo'n tien punten, waarna Groen Geel uiteindelijk toch nog wat dichterbij wist te komen. De punten gingen echter mee naar Amsterdam, 27-33.

Tekst gaat verder onder de video

Zondagmiddag verschijnt bij NH Sport een samenvatting van Groen Geel - Blauw-Wit online.

Ondertussen boekte KZ op bezoek bij DOS' 46 de derde overwinning van het seizoen. De Zaankanters startten moeizaam aan het duel, maar stonden tijdens de rust toch met 8-11 voor in Nijeveen. Ondanks dat de Koogers lang voor bleven staan, eindigde de wedstrijd toch in een bloedstollend gevecht. De gastheren kwamen langszij en KZ moest alle zeilen bijzetten om de punten mee te nemen naar Noord-Holland. Dat lukte wel: na de 18-19 wist Alwin Out in de zoemer de zege veilig te stellen: 18-20.