Ga naar Content

Schaatsen kunnen weer uit het vet: kunstijsbaan in Schagen is open

SCHAGEN - De kunstijsbaan op de Markt in Schagen is gisteravond officieel geopend, nadat de eerste schaatsers in de middag al de ijzers onderbonden. 

Foto: Noordkop Centraal / Ed van Oerle

De baan is 15 bij 30 meter groot. Kinderen lieten gisteren hun kunstjes zien, twee meisjes vertelden tegen de verslaggever dat ze elk jaar met elkaar rondjes schaatsen op de baan.

"Het is gewoon voor de plezier, en ze leren een beetje schaatsen. Als er dan echt ijs is, kunnen ze gemakkelijker het schaatsen oppakken", legt de organisatie van Schagen on ice uit. "Hier krijgen ze voor 6 euro de schaatsen en kunnen ze de hele dag terecht op de baan."

Lees ook

Handschoenen zijn verplicht. De komende weken zijn er onder meer schaatsclinics, curlingwedstrijden, dinner on ice en een slee-in bioscoop. Tot de kerstvakantie is er schoolschaatsen en mensen met een beperking kunnen met een maatje schaatsen.

Op 5 januari is het smeltfeest waarbij lokale artiesten optreden, waarna een dag later de baan wordt afgebroken. De organisatie is niet bang voor baldadige jeugd, waar Schagen on ice in 2017 last van had. "Als het nu weer goed gaat, hebben we dat probleem opgelost."

Onze mediapartner Noordkop Centraal deed verslag van de opening:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!