Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

IJsliefhebbers kunnen gauw weer zwieren en zwaaien in Schagen en Den Helder

3 december 2019, 11.49 uur
Door Carina Gutker · Foto: Adobe Stock

NOORDKOP - De temperaturen blijven nog ver weg van het nulpunt, maar in de Kop van Noord-Holland kunnen de schaatsen toch al wel bijna worden ondergebonden. Deze week openen namelijk twee tijdelijke kunstijsbanen in de regio: in Schagen staat de ijsbaan midden op de Markt, in Den Helder wordt die opgebouwd in de Beatrixstraat.

In Schagen staat alles gereed voor de opening van morgen. Er wordt ook weer gedacht aan mensen met een beperking. Bij het 'maatjesschaatsen' is de ijsbaan een paar ochtenden gereserveerd voor mensen met een beperking die met een schaatsmaatje gratis het ijs op mogen. Een vriend, familielid of begeleider mag mee om te helpen met schaatsen.

Via onderstaande link kun je live beelden zien van de ijsbaan:

De bouw van de kunstijsbaan in Den Helder - die vrijdag wordt geopend - vordert ook gestaag, zo is te zien op twee korte filmpjes die de organisatie op Facebook heeft gezet:

De opbouw begon gisteren. Onze mediapartner Regio Noordkop nam direct een kijkje. De bouwploeg ging al om 6.00 uur aan de slag. "De slangen voor de koelvloeistof kunnen we nu goed leggen voordat met de opbouw wordt begonnen", legt ijsmeester Martijn Ligteringen uit. Hij was ook jaren ijsmeester bij de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam.

Nieuw dit jaar is dat de faciliteiten zijn aangesloten op water en het riool, waardoor er geen dixi's maar een echte toiletwagen bij de baan kan staan. Niemand hoeft overigens iets te missen, want de lokale omroep verzorgt vanaf de ijsbaan twee weken lang live radio.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!