Ga naar Content

Wil Besseling: "Dit geeft een onwijze drang naar die eerste overwinning"

ZWAAG - Golfer Wil Besseling was zondag dichtbij zijn eerste overwinning op het hoogste niveau. De Noord-Hollander eindigde in Zuid-Afrika uiteindelijk als derde, waardoor hij het nieuwe seizoen uitstekend begonnen is. "Echt meedoen om de overwinning had ik nog niet verwacht."

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Besseling stond zondag op de laatste hole nog gedeeld aan de leiding. Dankzij een bogey op hole 18 moest hij genoegen nemen met de gedeeld derde plaats. Toch overheerst de positiviteit. "Het was een fantastische week", vertelt Besseling aan NH Sport. "De manier waarop ik speelde ben ik heel tevreden over. Dat geeft veel voldoening. Ik deed tot de allerlaatste hole mee voor de overwinning."

Ik heb de laatste maanden veel stappen gemaakt, eigenlijk sinds het KLM Open.

wil besseling

Hole 18
Op die laatste hole sloeg Besseling zijn approach naar de vlag iets te ver, waardoor zijn bal bijna in het water terecht kwam. "Het leek alsof ik naar de vlag ging", zegt Besseling over die slag. "Ik mikte echter op het midden van de green, want ik wist dat de bal hard zou landen en ging rollen. Maar ik stond volledig achter het schot wat ik wilde slaan. Hoe die er dan uitkomt is jammer, dus daar baal ik van."

European Tour
De afgelopen seizoenen speelde Besseling steevast op de Challenge Tour, de eerste divisie van het Europese golf. Dit seizoen richt de golfer uit Zwaag zich vooral op de European Tour, waar hij zo'n vijftien toernooien kan spelen. "Ik heb de laatste maanden veel stappen gemaakt, eigenlijk sinds het KLM Open. Echt meedoen om de overwinning op het hoogste niveau had ik nog niet verwacht. Het basisniveau en mijn mentale gesteldheid was gewoon heel goed in Zuid-Afrika."

Lees ook

"Dit geeft een onwijze drang naar die eerste overwinning", gaat de nummer 249 van de wereld verder. "Ik probeer me nu zoveel mogelijk op de European Tour te richten. Dat zullen ook echt mijn momenten gaan worden, zeker na zo'n start." In januari speelt hij zijn volgende toernooi. Dat zal opnieuw in Zuid-Afrika zijn of in Hongkong.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Het was eigenlijk veel te heet om überhaupt te golfen, dus ik was blij dat ik een korte broek aan mocht.

Wil besseling

Korte broek
Op de golfbaan van Leopard Creek - naast het bekende Krugerpark - waren korte broeken voor het eerst toegestaan bij een professionele wedstrijd, omdat de thermometer soms opliep tot boven de veertig graden. Bij Besseling was er geen twijfel of hij dat wel moest doen. "Nee, hoor. Ik ben niet zo bijgelovig. Het was eigenlijk veel te heet om überhaupt te golfen, dus ik was blij dat ik een korte broek aan mocht. Het was namelijk echt heet. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit in deze temperaturen heb gegolfd."