Ga naar Content
Sport

Sergio Garcia wint KLM Open, Wil Besseling beste Nederlander

15 september 2019, 17.24 uur · Aangepast 4 december 2019, 17.46 uur
Door: Redactie · Foto: ANP/Ronald Speijer

De Spanjaard Sergio Garcia heeft de 100e KLM Open in Badhoevedorp gewonnen. De 39-jarige publiekslieveling had een slag minder nodig dan de 18-jarige Deen Nicolai Højgaard. Garcia stelde de titel veilig met een rondje van 69 slagen (-3). Hij eindigde op een totaal van 270 slagen.

Wil Besseling werd op de gedeelde zevende plek de beste Nederlander. De 33-jarige inwoner van Zwaag, die doorgaans op de lagere Challenge Tour speelt, wist in de vierde en laatste ronde zijn hoge klassering vast te houden.

Hij ging op The International bij Schiphol rond in 70 slagen (-2). Besseling belandde daarmee op een score van 277 (-11). Joost Luiten, de beste golfer van Nederland, sloot het toernooi in eigen land af met een totaal van 278 slagen. Daarmee eindigde de tweevoudige winnaar (2013 en 2016) op de gedeelde tiende plaats.

Lees ook: Golfer Reinier Saxton: "Fijn om in je eigen bed te slapen"

Besseling, die als nummer acht aan zijn slotronde begon, speelde ook op zondag solide en sterk. Hij liet op de derde en op de vijftiende hole een birdie noteren en liet verder op geen enkele hole een slag liggen. Zijn scorekaart over vier dagen telde slechts vijf bogeys.

Luiten begon vanaf de gedeelde vijftiende plaats aan zijn laatste ronde. De Nederlandse favoriet produceerde vier birdies. Hij liet op de negende en de veertiende hole echter een slag liggen. Daardoor kon Luiten niet nog wat verder stijgen in de eindrangschikking.