Ga naar Content
West-Friesland

Sokkenactie voor West-Friese kinderen in armoede geeft 'een warm gevoel'

28 november 2019, 20.18 uur · Aangepast 28 november 2019, 20.35 uur
Door: Isabel Broersen · Foto: NH Nieuws

GROOTEBROEK - 'Een warm gebaar', zo noemt Marleen Verkade haar sokkenactie. Als bewindvoerder ziet ze dat het voor veel gezinnen in de regio niet altijd mogelijk is om nieuwe kleding te kopen. Daarom heeft ze een inzamelingsactie voor baby- en kindersokken op poten gezet voor de kledingbank. Alle maten en kleuren zijn welkom, maar de sokken moeten wel nieuw zijn.

Sokkenactie in West-Friesland - NH Nieuws

"Het is goed om te laten zien dat dit in de eigen regio aan de hand is. Deze sokken zijn niet voor kinderen in Afrika, maar voor kinderen in West-Friesland. Dat is best schokkend voor veel mensen", vertelt bewindvoerder Marleen Verkade. "Voor heel veel gezinnen is het tijdelijk dat ze niet zelf kinderkleding kunnen kopen, maar soms is dat ook voor langere tijd. Juist rond de kerstperiode wil ik dan altijd wat extra's doen."

Voor haar sokkeninzamelingsactie zijn op verschillende plekken in West-Friesland groene dozen geplaatst. Iedereen kan hier tot einde van het jaar sokken inleveren, waarna de kinderkledingbanken ervoor zorgen dat ze bij de kinderen terechtkomen. Er is echter één vereiste, vertelt Anisa Stello van Kinderkledingbank Stede Broec: de sokken mogen geen afdankertjes zijn. "Dat heeft met hygiëne te maken. Tweedehands dat doe je niet, dat is not done. Wij gaan voor de nieuwe onderbroeken en sokken, dat is gewoon fijn."

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Foto:

Anisa Stelloo ontvangt maandelijks ruim honderd mensen uit heel de regio. Zij is blij met de actie van Marleen Verkade, zo vertelt ze. "We hopen nog veel jaren dit soort acties te mogen doen, want dit geeft toch een hartstikke warm gevoel, dat je nuttig bezig bent voor een ander."

Ze maakt van de ingezamelde sokken een pakket waarin ook ondergoed, een nieuwe tandenborstel en cadeautjes zitten. "Aan het einde van het jaar delen we deze kerstpakketten uit, alle kinderen krijgen die." Een overzicht van alle inleverpunten in de regio West-Friesland staat op www.sokkenvoorjou.nl

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook