Ga naar Content

Noa Lang na invalbeurt: "Een jongensdroom"

LILLE - Vlak voor rust mocht hij invallen als rechtsbuiten vanwege een blessure bij Zakaria Labyad: Noa Lang. De aanvaller, die normaal gesproken bij Jong Ajax speelt, had geen last van zenuwen en liet zijn kwaliteiten zien in de Champions League. "Een jongensdroom dat ik zoveel minuten heb kunnen maken."

Foto: ANP / Olaf Kraak

Toen het nog 0-1 stond kreeg Lang de kans om de tweede goal te maken. Hij volleerde echter net naast. "Het belangrijkste voor mij is dat ik minuten heb kunnen maken", vertelt Lang aan AT5. "Dat was het mooiste moment van de avond voor mij. En natuurlijk dat ik een belangrijke bal heb gegeven bij de 2-0. Dat is ook heel mooi!"

Wij zijn Ajax, we gaan niet op een gelijkspel spelen.

Noa Lang

Voor de winst in het laatste groepsduel
Door de overwinning staat Ajax nu bovenaan in de groep. Over twee weken is een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Valencia genoeg om door te bekeren op het hoogste niveau van Europa. "We zijn dicht bij overwintering. Dat is natuurlijk het doel", zegt Lang. "We gaan tegen Valencia gewoon voor de winst. Wij zijn Ajax, we gaan niet op een gelijkspel spelen."

Lees ook

Vrijdag en zondag
Zondagmiddag om 12.15 uur speelt Ajax in de eredivisie de volgende uitwedstrijd. FC Twente is dan de tegenstander. Jong Ajax gaat vrijdag op bezoek bij Telstar. Wij doen uiteraard live-radioverslag van die wedstrijd bij NH Sport. De uitzending begint om 19.00 uur.