Ga naar Content

Huiszoekingen bij hypotheekadviseur in Den Helder, bedrijf wordt verdacht van witwassen

DEN HELDER - In de woning en het bedrijfspand een hypotheekadviseur in Den Helder zijn vanochtend door de politie huiszoekingen verricht. Het bedrijf wordt verdacht van fraude: er zou mogelijk zijn meegewerkt bij het witwassen van geld.

Foto: Adobe Stock

De administratie van de hypotheekadviseur is in beslag genomen. Er is nog niemand aangehouden.

De zaak kwam aan het rollen toen twee banken, die hypotheken verstrekken, zich bij de politie meldden. Zij hadden enkele tientallen dossiers waarbij sterk werd getwijfeld aan de echtheid van sommige ingediende documenten. Zo waren bijvoorbeeld werkgeversklaringen mogelijk vervalst. De dossiers bleken uit te komen bij het Helderse bedrijf.

Lees ook

Verregaande gevolgen

Het vervalsen van zulke verklaringen kan verregaande gevolgen hebben, aangezien daarmee de suggestie wordt gewekt dat iemand een aangevraagde hypotheek gemakkelijk terug kan betalen terwijl dat mogelijk niet het geval is.

De politie doet ook onderzoek naar de mensen die een hypotheek hebben aangevraagd. Het kan zijn dat ze er niet van wisten dat er verkeerde documenten werden overhandigd, maar het kan ook zijn dat ze er juist aan meewerkten of het initiatief namen om geld wit te wassen.

De politie sluit daarom niet uit dat de mensen die de hypotheken aanvroegen zelf ook officieel worden verdacht.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!