Ga naar Content
West-Friesland

Kruispunt in De Goorn zorgt voor gevaarlijke situaties vanwege nieuwe voorrangsregels

20 november 2019, 13.48 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Inter Visual Studio / Theo Annes

DE GOORN - Op het kruispunt aan de Zuid-Spierdijkerweg ter hoogte van De Leet is de voorrangssituatie veranderd. Volgens omwonenden zou dit voor gevaarlijke situaties zorgen. De gemeente geeft aan dat het noodzakelijk was om de kruising aan te passen. 

Vorige week zondag gebeurde op het kruispunt nog een ongeval. In totaal zijn er, sinds de wijziging van de voorrangssituatie begin oktober, bij de gemeente vijf meldingen gedaan over gevaarlijke situaties van het kruispunt in De Goorn.  

Ontwerp voldoet aan richtlijnen

De gemeente heeft de voorrang aangepast na het advies van een ingehuurd bureau. De woonwijk Buitenplaats is volledig ontwikkeld en de veranderende functies van de wegen maakten het volgens de gemeente noodzakelijk het kruispunt opnieuw in te richten. "Als randvoorwaarde hebben we meegegeven dat het uiteraard een veilige kruising moet zijn met een goede verkeersafwikkeling. Op basis van dit advies en in samenspraak met de politie zijn we gekomen tot het huidige ontwerp, dat voldoet aan de richtlijnen", aldus een woordvoerder van de gemeente Koggenland. 

De situatie zou zich niet lenen voor een rotonde of stoplichten, vanwege de verwachte aantal voertuigen die gaan toenemen in de wijk. Dit zou overbodig zijn. 

Even wennen

Het kruispunt zou verder veilig zijn en vooralsnog niet worden aangepast. "We realiseren ons goed dat een veranderde verkeerssituatie extra aandacht vraagt en dat het tijd nodig heeft voordat verkeersdeelnemers er aan gewend raken. Daarom is er voor, tijdens en na de werkzaamheden uitgebreid gewerkt met waarschuwingsborden op locatie. Op dit moment staan er voor extra attentiewaarde tijdelijk ook waarschuwingsborden voorzien van een knipperend licht."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook