Sport

Wielrenner Jetse Bol jaar langer bij Burgos BH

26 november 2019, 16.33 uur · Aangepast 26 november 2019, 16.55 uur · Door Redactie

Whatsapp

Wielrenner Jetse Bol rijdt ook komend seizoen voor het Spaanse Burgos. "Wij waren er redelijk snel uit. Ik heb het naar mijn zin bij Burgos BH. Mijn manager heeft wel met andere ploegen gesproken, maar die werden nooit concreet", aldus Bol.

NH Sport

Daarmee begint Bol volgend jaar aan zijn derde seizoen bij de Spaanse formatie. Eerder reed de Westfries voor Rabobank (het huidige Jumbo-Visma).

Vuelta
De renner uit Avenhorn, die inmiddels al jaren in het Spaanse Girona woont, won dit jaar bijna een rit in de Vuelta. In de vijfde etappe van de Ronde van Spanje eindigde hij als tweede achter zijn ploeggenoot Angel Madrazo. "Ik denk nu nog vaak: wat als?", blikt Bol terug. "Ik heb er goed over nagedacht wat ik de volgende keer anders zou doen. Ik had ondernemender moeten zijn en moeten aanvallen."

Quote

Ik had ondernemender moeten zijn en moeten aanvallen

Jetse bol

Het doel van de Noord-Hollander voor komend seizoen is duidelijk: "Ik heb in mijn twaalfjarige carrièrre nog geen koers gewonnen. Dus dat moet dit seizoen dan maar gebeuren." De wielrenner won wel een aantal koersen, maar die tellen volgens hem niet. "Alle wedstrijden die ik heb gewonnen waren bij continentale of amateurploegen.  Dat is voor mij een groot verschil", licht Bol toe.

Whatsapp