Ga naar Content

Grootste Band van Nederland op zoek naar speciaal cadeau voor jarige Haarlem

HAARLEM - In het 775ste jubileumjaar van Haarlem gaat de Grootste Band van Nederland weer optreden. Er zijn al bijna 500 muzikanten en zangers die zich hebben aangemeld. Maar er moet nog een speciaal verjaardagscadeau komen: een popsong over de stad. 

'De Grootste Band van Nederland' op de Grote Markt in Haarlem - Foto: Franklin van der Erf

De eerste keer dat de Grootste Band van Nederland werd geformeerd was in 2016. Toen speelden 250 muzikanten samen de song 'Keep on Rockin' in a Free World'.  De videoclip die toen gemaakt is, is plotseling viraal gegaan en ondertussen meer dan 1 miljoen keer bekeken. Reden voor de organisatoren om het nog een keer te doen, hoewel na het tweede jaar was besloten dat de organisatie te duur was om door te gaan. 

Lees ook

Nu de Grootste Band toch weer wordt samengesteld, blijkt er wereldwijde interesse om bandlid te zijn, zo bleek gisteravond tijdens de kick-off party. Alberto uit Madrid wil niets missen van het spektakel en kwam zelf nu speciaal overgevlogen.  "When I saw the videoclip, I thought this was amazing!"

Botermarkt

Het optreden op 7 juni 2020 vindt dit keer niet op de Grote Markt, maar op de Botermarkt plaats. De horeca-ondernemers daar willen het feest graag financieel steunen. "Maar het wordt wel passen en meten", erkent initiatiefnemer Alain Timmers. In 2016 speelden 250 muzikanten, nu is het een 500-koppige band op een veel kleiner plein. "Er zijn 50 drummers en die nemen twee vierkante meter per stuk in beslag", heeft Timmers berekend. "Maar de helft van de band bestaat uit zangers, en die gaan dicht bij elkaar staan. Maar het wordt dringen, ja."

Er zijn nog ongeveer veertig muzikanten en één zanger nodig om de band compleet te maken. Aanmelden kan via de site van De Grootste Band van Nederland. Hier kunnen ook de ideeën voor het poplied over Haarlem ingeleverd worden. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.