Ga naar Content
Noord-Holland

De Grootste Band Van Nederland in Haarlem gaat komend jaar niet door

26 oktober 2017, 13.43 uur · Aangepast 26 oktober 2017, 14.19 uur
Door: · Foto: ANP

HAARLEM De Grootste Band Van Nederland in Haarlem gaat volgend jaar niet door. De organisatie weet nu al dat er te weinig geld is om de organisatie rond te krijgen. "Vanwege de grote voorbereidingstijd die zo'n evenement vergt, hebben wij moeten beslissen om in ieder geval 2018 over te slaan", meldt initiatiefnemer Alain Timmers op Facebook.

De Grootste Band van Nederland (DGBVN) was een groot muziekspektakel in 2016 (op de Grote Markt) en in mei dit jaar achter de Lichtfabriek in Haarlem. Meer dan 600 muzikanten speelden toen iconische nummers uit de popgeschiedenis met als topper Rockin' the free world van Neil Young. Op de Grote Markt begon het in 2016 met 250 muzikanten.

De grote droom van de organisatie is om de grootste band ter wereld te kunnen vormen. Alain Timmers en zijn team richten zich nu op 2019 om die droom waar te maken. Sponsors, productiebedrijven en/of andere fondsen moeten dan wel mee gaan betalen. Vooral het uitblijven van een grote sponsor (voor 15.000 euro of meer) is een te groot gemis.

Lees ook: 600 muzikanten vormen Grootste Band van Nederland

Alain Timmers: "Vol frisse moed gaan wij door met onze pogingen om in 2019 keihard terug te komen. Wij geven de moed niet op en rekenen op jullie enthousiasme en support. We'll be back!", schrijft Timmers aan de fans en medewerkers.