Ga naar Content
West-Friesland

Hier kun je Sinterklaas dit weekend zien aankomen in West-Friesland

16 november 2019, 08.00 uur
Door: Sander Huisman · Foto: ANP

WEST-FRIESLAND - De échte Sinterklaas komt vandaag aan in Apeldoorn, maar een aantal hulpsinterklazen nemen dit weekend de honneurs waar in West-Friesland. We hebben voor je op een rijtje gezet waar en wanneer hij vandaag in jouw regio aan land komt.

Foto: ANP

Hoorn

De goedheiligman komt om om 11.30 uur aan met Pakjesboot 12 in de Binnenhaven van Hoorn. Daar stapt hij op zijn paard en gaat samen met de pieten op weg naar de Roode Steen. Op het plein is een programma van de Club van Sinterklaas  tot 13.00 uur. Vervolgens maakt Sinterklaas nog een rondrit door de binnenstad. NH Nieuws en Weeff zijn live bij de intocht aanwezig: deze is online en op televisie te zien bij NH Nieuws en op de Facebookpagina van Weeff.

Enkhuizen

Op de Dijk in Enkhuizen kunnen kinderen vanaf 13.00 uur zich warm zingen met het muziekkorps KSM. Sinterklaas wordt met zijn boot rond 13.30 uur verwacht in de haven van de stad. Vervolgens start de Beatpiet in zijn auto om 14.00 uur de optocht die door de stad zal gaan.

Medemblik

Als het een beetje begint te schemeren, komt de pakjesboot aan in de haven van Medemblik. Rond 17.00 uur wordt Sinterklaas daar verwacht. Vervolgens start er een lichtjestocht door de stad. Kinderen kunnen hun eigen lichtje of lampion meenemen. De intocht is rond 20.00 uur afgelopen.

Opmeer

In de gemeente Opmeer maakt de goedheiligman op zondag een ronde langs meerdere dorpskernen. Hij start om 11.00 uur in De Gouwe, gaat daarna naar Aartswoud, vervolgens Hoogwoud en hij eindigt om 14.00 uur in Opmeer.

Wijdenes

In de gemeente Drechterland komt Sinterklaas op zondag aan om 10.45 uur in het Haventje van Wijdenes. Daar wordt hij welkom geheten door de burgemeester. Vervolgens gaat hij met een paardenkoets naar De Wiekslag en bezoekt daarna met de pieten nog verschillende locaties. Ook zal hij in de middag Oosterblokker nog bezoeken.

Bovenkarspel

Het wordt een hele happening voor jong en oud volgens de organisatie van de sinterklaasintocht in Bovenkarspel. Vanaf 13.00 uur wordt er een welkomstdans ingestudeerd en een speciaal geschreven lied voor Sinterklaas geoefend. Vervolgens komt de Sint om 13.30 uur de haven binnenvaren. Na een kort praatje met de burgemeester maakt hij een tocht door het dorp. Tijdens de intocht worden 'Allergie-Pieten' ingezet, zij zullen zakjes gluten- en lactosevrije pepernoten uitdelen.

Koggenland

Op zondag komt Sinterklaas ook aan in Obdam en Berkhout.  Om 14.00 uur wordt de goedheiligman binnengehaald in Obdam op de hoek van de Dorpstraat met de Lutkedijk. Daarna loopt de stoet met de Sint en de pieten voorop door het dorp. Om 14.30 uur komt Sinterklaas aan in Berkhout. Na een rondrit, gaat hij met de pieten naar café De Ridder waar kinderen de Sint een hand kunnen schudden.

Lees ook