Ga naar Content

Gertjan Tamerus nieuwe assistent van Andries Jonker bij Telstar

Gertjan Tamerus wordt de nieuwe assistent-trainer van Telstar.  Vanaf woensdag gaat de trainer van tweede divisieclub Kon. HFC, naast zijn werk in Haarlem, aan de slag bij de club uit Velsen-Zuid, meldt de club. Tamerus tekent een contract tot en met de zomer van 2021.

Foto: Pro Shots/Erich Snijder

De 39-jarige Tamerus is bij Telstar de opvolger van Arvid Smit, die assistent is geworden van bondscoach Sarina Wiegman bij de Oranje-vrouwen. Smit verliet Telstar en de amateurs van DEM voor die baan bij de KNVB.

Lees ook

Tamerus stopt met zijn werkzaamheden bij de jeugd van Ajax, maar blijft dus wel trainer van Koninklijke HFC, waarmee hij momenteel de tweede positie inneemt in de tweede divisie.

Bijna gewonnen van Telstar
Kortgeleden maakte Kon. HFC het Telstar nog lastig in de eerste ronde van de KNVB-beker. Die wedstrijd won Telstar nipt met 2-1 door een doelpunt in blessuretijd.

Lees ook

Geen onbekenden van elkaar
Tamerus kent al veel mensen bij Telstar. De zoon van voorzitter Pieter de Waard speelt bij Kon. HFC en Frank Korpershoek is een goede bekende van hem.

"Veel knowhow"
"Ik ken Gertjan nog uit zijn tijd in het Haarlems jeugdteam, waar ik hem onder mijn hoede heb gehad", zegt trainer Jonker op de site van de club. "Toevalligerwijs zat hij in hetzelfde team als Arvid Smit, dus wat dat betreft is de cirkel rond. Gertjan bewijst met de Koninklijke HFC dat hij veel knowhow heeft en voor Telstar een grote aanwinst zal zijn. Ik ben blij dat wij zo snel een opvolger voor Arvid hebben kunnen vinden. Ook wil ik graag Ajax en de Koninklijke HFC bedanken voor hun medewerking bij de totstandkoming van deze constructie."