HFC sneuvelt in blessuretijd tegen Telstar

29 oktober 2019, 21.58 uur · Aangepast 31 oktober 2019, 20.53 uur
Door: · Foto: NH Sport/Edward Dekker

Met de grootst mogelijke moeite heeft Telstar ten koste van Koninklijke HFC de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt. De ploeg van trainer Andries Jonker won door een benutte penalty in de 92e minuut met 2-1.

De Haarlemse tweededivisionist nam voor zo'n 1200 toeschouwers in de tiende minuut de leiding. Keeper Anthony Swolfs verwerkte een schot van Floris van der Linden niet goed, waarna Khalid Tadmine de bal kon binnenschieten. Het was gelijk het laatste wapenfeit voor Tadmine die enkele minuten later geblesseerd het veld moest verlaten. Beide ploegen maakten er in voor rust een open en aantrekkelijke wedstrijd van met veel kansen.

Gelijkmaker Berenstein
In de 22e minuut trokken de Velsenaren de score weer recht. Anthony Berenstein zag, wellicht tot zijn eigen verbazing, dat zijn vrije trap zonder dat iemand de bal aanraakte in de linker benedenhoek plofte. Keeper Gerard van Rossum stond aan de grond genageld. De ervaren doelman trok zich de tegentreffer nadrukkelijk aan. "Volgens mij hadden we de wedstrijd aardig onder controle tot ik die bal verkeerd inschat."

Tekst gaat verder onder de video

HFC-keeper Gerard van Rossum na de bekeruitschakeling door Telstar - NH Sport/Edward Dekker

Een paar minuten later leek Telstar op voorsprong te komen: Sven van Doorm schoot de bal op de paal, waarna Reda Kharchouch de rebound in buitenspelpositie binnen tikte.

De tweede helft was een stuk minder leuk. Er waren nog maar weinig uitgespeelde kansen. Telstar drukte HFC achteruit, maar veel spektakel leverde dat niet op. Glynor Plet was met een aantal gevaarlijke momenten nog het dichtst bij een treffer.

Penalty
Terwijl het duel op een verlenging leek uit te draaien, viel in de 92e minuut alsnog de beslissing. Vincent Volkert maakte op ongelukkige wijze hands in het strafschopgebied, waarna de bal op de stip ging. Van Rossum: "Doodziek ben ik daarvan en dan komen er ook nog negen gele kaarten uit de lucht vallen." Kharchouch voltrok het vonnis vanaf elf meter, waardoor Telstar met een 2-1 overwinning van het veld af stapte.

De afgelopen twee seizoenen werd Telstar in het KNVB-bekertoernooi uitgeschakeld door respectievelijk de amateurs van VVSB en AFC. "Dit is de eerste keer dat ik een ronde verder ben", aldus middenvelder Anass Najah.

Anass Najah wint op de valreep met Telstar van HFC - NH Sport/Rob Wanst

"Heerlijk"
Trainer Andries Jonker sprak van een 'zwaarbevochten overwinning' van Telstar. "Maar ik vind niet dat het mazzel was. De eerste helft waren we de bovenliggende partij, de tweede helft was rommelig. Dit is gewoon een lastige tegenstander om van te winnen. Als dat lukt, ook al is het in de laatste minuut, dan is dat echt heerlijk."