Ga naar Content

Martijn Kaars wilde bij Jong Ajax nóg liever winnen dan normaal

Voor de tweede keer dit seizoen had Martijn Kaars een basisplaats bij FC Volendam. De eerste was op de eerste speeldag, begin augustus tegen Helmond Sport (1-1). Maandagavond kreeg hij van trainer Wim Jonk zijn tweede kans tegen de club waarvoor hij lange tijd speelde, Jong Ajax.

Kaars had zondag al gehoord dat hij zou starten. "Ik kon me er op voorbereiden." Hij begon op de linksbuitenpositie waar eerder Darius Johnson en Derry John Murkin de kans kregen. Dat hij juist op De Toekomst de kans kreeg deed hem wel wat. "Ja dat maakt het wel extra speciaal. Ik ken al die jongens. Ik wilde hier nog liever winnen dan normaal gesproken." 

Een goed spelend FC Volendam sleepte de 1-3 overwinning in de tweede helft binnen. Voor Volendam scoorden Nick Doodeman, Marco Tol en Francesco Antonucci. Ryan Gravenberch scoorde tegen.  

Ook Jonk smaakte de zege goed. "Het is altijd mooi om wedstrijd te winnen en zeker ook hier. Ik ben vooral blij voor de jongens die hebben er keihard voor gewerkt. En het is dik verdiend."

De zege bij Jong Ajax was volgens Wim Jonk dik verdiend - NH Sport/Edward Dekker

Foto: Pro Shots