Ga naar Content
Haarlem

Drie locaties Spaarne Gasthuis doen mee aan landelijke 'ziekenhuisstaking' op 20 november

4 november 2019, 12.37 uur
Door: · Foto: Google Maps

Drie locaties van het Spaarne Gasthuis - Hoofddorp, Haarlem-Zuid en Haarlem-Noord - doen volgens vakbonden mee aan de eerste landelijke 'ziekenhuisstaking' op 20 november.

Op die dag sluiten tientallen ziekenhuizen en revalidatiecentra de deuren voor niet-spoedgevallen. Honderden afdelingen, zoals operatiekamers, radiologie, verpleegafdelingen, facilitaire dienst en laboratoria, worden 24 uur lang gesloten voor niet-spoedeisende zaken. Het is nu nog niet duidelijk of de drie ziekenhuizen in Haarlem en Hoofddorp geheel of gedeeltelijk gesloten zullen zijn voor de niet-spoedgevallen.

Lees ook: Personeel Spaarne Gasthuis Haarlem is hoge werkdruk zat: "Het is een survival, elke dag opnieuw"

Begin oktober was er al zo'n staking in het Spaarne Gasthuis in Schalkwijk. Toen ging het om dezelfde cao-onderhandeling waar de staking op 20 november over gaat.

Ziekenhuismedewerkers zijn boos op de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vanwege het uitblijven van een goede cao. Met vakbonden FNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU’91 en CNV Zorg & Welzijn willen de medewerkers een goede structurele loonsverhoging in 2019 en een extra toeslag op loon wanneer medewerkers last-minute worden opgeroepen. Verder eisen ze goede afspraken over arbeids- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerkers.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!