Ga naar Content
Noordkop & Texel

Ook gemeente Schagen wil verandering infrastructuur N9

30 oktober 2019, 21.46 uur · Aangepast 30 oktober 2019, 22.56 uur
Door: · Foto: Adobe Stock

De gemeente Schagen schaart zich achter Den Helder om gezamenlijk de verkeerssituatie rondom de N9 te veranderen. Dat laat de gemeente weten in een persbericht.

De afgelopen periode zijn er enorm veel ongevallen op de N9 gebeurd: in 12 maanden 18 incidenten, met één dodelijk afloop. Veel van die ongevallen vonden de afgelopen twee maanden plaats. "De gemeente ziet dat de provinciale weg achterloopt op de regionale ontwikkelingen in het verkeer", valt te lezen in het persbericht. "De gemeente ziet de noodzaak om de verkeersveiligheid op de N9 flink te verbeteren en hoopt, mede namens buurgemeenten, dat de provincie en Rijkswaterstaat hier nu op korte termijn een prioriteit van maakt en actie onderneemt."

Lees ook: Man (41) uit Schagen overleden bij ongeluk op N9 in Julianadorp

Eerder liet de gemeente Den Helder al weten verandering te willen in de infrastructuur rond de N9. Het college stelde eerder deze maand voor om in plaats van de N9 te verbreden, een weg aan te leggen van Kooypunt naar de snelweg A7 bij Middenmeer. "Een bijeffect kan zijn dat de druk wordt weggehaald van de N9. Er moet alleen óók naar deze weg worden gekeken. Pak het goed aan, en stop met het doen van kleine aanpassingen", aldus Harmen Krul van het CDA. 

Lees ook: Dodelijk ongeluk op N9 schudt politiek wakker: "Hoeveel is een mensenleven waard?"

Begin van deze maand gebeurde er een ongeluk waarbij een 41-jarige man uit Schagen bij om het leven kwam. Twee anderen raakten gewond.