Ga naar Content
West-Friesland

Meeste nieuwbouwwoningen te koop in Hoorn: maar vraag nog altijd groter

29 oktober 2019, 12.42 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Adobe Stock

Er staan op dit moment nergens meer nieuwbouwhuizen te koop in de provincie dan in Hoorn. Dat stelt makelaar Kuijs Reinder Kakes in een kwartaalrapportage. Hoewel er zo veel woningen te koop staan, blijft de regio te maken houden met een flink woningtekort.

Van het huidige woningaanbod op Funda staan er in Hoorn op dit moment de meeste nieuwbouwhuizen te koop, als wordt gekeken naar het gehele aanbod in de provincie. In absolute zin staan alleen in Amsterdam en Haarlem meer nieuwbouwwoningen te koop. Dit wordt gezien als logisch omdat het gaat om grotere steden.

Lees ook: CDA-jongeren West-Friesland pleiten voor gezamenlijke aanpak tekort starterswoningen

Twee op de vijf aangeboden huizen die in Hoorn te koop staan, zijn nieuwbouwhuizen. Dit laat zien dat er meer woningen op de Hoornse markt komen en dat er een verbetering plaatsvindt. Het aanbod lijkt hier namelijk mee te groeien. 

Als warme broodjes
Maar hoewel het lijkt alsof de meeste nieuwbouwhuizen misschien wel in Hoorn te koop staan, is het aanbod an sich nog steeds niet genoeg om het woningtekort op te lossen. Het rapport laat namelijk ook zien dat de woningen als warme broodjes over de toonbank gaan: de huizen worden binnen 27 dagen verkocht.

Volgens het makelaarsbedrijf is dit 'snel'. De concurrentie is namelijk groot. Bijna 10.000 mensen zoeken momenteel een huis in de gemeente en in totaal worden er sinds 1 oktober maar 279 woningen te koop aangeboden. Daarnaast is de woningprijs nog eens gestegen met 6 procent ten opzichte van vorig jaar en zijn woningen relatief gezien duur in Hoorn, naar €263.750. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!