Noordkop & Texel

Vluchtpoging verdachten diefstal en bedreiging Texel liep spaak op pont: "Zo houd je Texel veilig"

22 oktober 2019, 21.55 uur · Foto: Politie Texel

Whatsapp

De twee aangehouden verdachten van diefstal en bedreiging op Texel, voor wie gisteravond een Burgernet-oproep werd verstuurd, werden opgepakt op de pont. Het gaat om mannen van 22 en 25 uit Den Helder.

Dat meldt de politie Texel op Facebook. De twee verschaften zich rond 19.40 uur toegang tot een woning in De Cocksdorp, bedreigden de bewoner met een mes en namen enkele persoonlijke eigendommen van hem mee. 

Lees ook: Duo aangehouden na bedreiging met mes in woning De Cocksdorp 

De verdachten probeerden het eiland met de pont te verlaten, maar liepen daar tegen de lamp. Of de Burgernet-oproep daarbij een rol heeft gespeeld is niet duidelijk, al werd daarin gesproken van een rode auto waarin nog twee vrouwen zouden hebben gezeten. De vrouwen zijn voor zover bekend niet aangehouden. De twee zitten vast en hun rol bij de bedreiging en diefstal wordt onderzocht.

Onder de Facebook-post krijgt de politie complimenten voor de arrestaties, al wordt ook de geïsoleerde ligging geroemd. "Goed bezig. Zo fijn dat we de boot hebben", schrijft een vrouw. "Daarom nooit een tunnel of een brug aanbrengen", schrijft een ander. "Zo houd je Texel enigszins veilig." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp