Ga naar Content
West-Friesland

Vermiste katten in Abbekerk: sprake van vuil spel?

22 oktober 2019, 17.00 uur · Aangepast 23 oktober 2019, 10.45 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Niet de kat uit het verhaal /Pixabay (focusonpc)

Gijs, Huppie, Chico en Pip. Het zijn een paar namen van de katten uit Abbekerk die de afgelopen dagen vermist zijn geraakt. Dorpsbewoners is het niet onopgemerkt gebleven en ze maken zich zorgen. "Zou er misschien een kattenmepper actief zijn?", vraagt een inwoner zich af.

De afgelopen week zijn er ongeveer tien katten vermist geraakt op een inwonersaantal van 2.000 Abbekerkers. "Dat vind ik veel, in zo'n klein dorp, met zo weinig inwoners", vertelt een Abbekerker aan NH Nieuws, waarvan de kat van zijn ouders nog steeds niet terug is. De oproepen stromen binnen in de Facebookgroep 'Abbekerk en Lambertschaag'. Inwoners maken zich inmiddels zorgen en worden er zelfs bang van. "Is er een kattenbeul actief? Is er vuil spel in de zin?"

Hou katten binnen
NH Nieuws belde met het dierenasiel in Hoorn om te vragen wat huisdiereigenaren het beste kunnen doen in deze situatie. "Als er iemand kwaad in de zin heeft, ben ik bang dat de dieren niet naar een asiel worden gebracht. Onze tip is om de dieren zo lang mogelijk binnen te houden, totdat er meer bekend is wat hier aan de hand is."

Lees ook: Nest kittens gevonden in berm Hauwert: politie vermoedt dierendump

Dierenpolitie
Maar de belangrijkste tip is om de dierenpolitie te bellen op 144. "Hou de situatie in het dorp in de gaten. Kijk om je heen of je misschien iets opvalt en dan gelijk bellen", aldus een medewerkster. Tot op heden zijn er bij de dierenpolitie nog geen meldingen binnen gekomen van dierenmishandeling in Abbekerk. 

Update 23-10 om 10.30 uur: naar schatting is een viertal katten weer teruggevonden. Er lijken er nog wel zes te zijn verdwenen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!