Ga naar Content
West-Friesland

Halloween, oudhollandse kermis en tijdreizen: Wat is er dit weekend te doen in West-Friesland?

18 oktober 2019, 17.00 uur
Door: Sander Huisman · Foto: Halloweenfair West-Friesland

Wil je weten wat er dit weekend te doen is in West-Friesland of ben je op zoek naar activiteiten voor tijdens de herfstvakantie? Dan hebben wij voor jou een overzicht gemaakt van allerlei evenementen en activiteiten die plaats gaan vinden, zodat je er de komende dagen lekker op uit kunt.

Tijdens de Halloweenfair in Bovenkarspel kun je dit weekend terecht voor een griezeltocht op het Blote Voetenpad bij camping De Gouwe Stek. StecWF en Jongerencentrum Inventas hebben de handen ineen geslagen voor een nieuwe, spannende ervaring. Het bos van de camping wordt omgetoverd tot een Griezelbos, er staat een spookhuis en daarbij dus de Halloweenfair. De vorige editie trok ruim 3000 bezoekers.

Het Zuiderzeemuseum organiseert dit weekend en in de herfstvakantie een oudhollandse kermis met verschillende gratis attracties uit de jaren 20. De Kop van Jut, een schiettent en een oude zweefmolen zijn onder andere aanwezig in het museum in Enkhuizen. Tijdens de herfstvakantie is dagelijks het spelletjescafé geopend en op doordeweekse dagen worden poppenvoorstellingen gespeeld voor de jeugd.

De Museumstoomtram organiseert vanaf morgen en in de hele herfstvakantie een spannende tijdreis. Je kunt bij het museum terecht voor een uitgebreid programma met allerlei activiteiten. De week wordt volgende week afgesloten met het IJzeren Eeuw Weekend. Hierin zal het nieuwe rijtuig SHM 501 zijn opwachting maken en de eerste meters op het spoor afleggen.

Lees ook: Bijzonder: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik bouwt treinstel uit 1887 na

Zaterdag
Na het vertrek van zangeres Elsa Bekman, die voor een solo carrière wilde gaan, besloot de band The Tibbs in zee te gaan met Roxanne Hartog. Om zich voor te bereiden op een nieuwe plaat die in 2020 moet verschijnen geven zij zaterdag een try-out in Hèt Café van Wervershoof. Later in het jaar wordt de nieuwe zangeres Roxanne officieel voorgesteld in Manifesto in Hoorn.

In Verenigingsgebouw de Tuf wordt deze zaterdag de eerste Tuf Trug van het nieuwe seizoen gehouden. De Hilversum House Maffia komt naar Bovenkarspel en ook DJ Dolphin is weer van de partij.

Zondag
Niet alleen zaterdag, maar ook op zondag kun je kijken naar een try-out The Tibbs. Joost Botman staat deze zondag in De Schalm in Westwoud, waar hij een try-out heeft van een nieuw theaterprogramma genaamd Walking The Line. Deze voorstelling gaat over het leven en de muziek van Johnny Cash.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!