Ga naar Content
Noordkop & Texel

Drie jongeren opgepakt na nieuwe nachtelijke brand in 't Zand

17 oktober 2019, 08.48 uur · Aangepast 4 maart 2020, 16.47 uur
Door: Redactie · Foto: GLOCALmedia

De politie heeft afgelopen nacht drie jongeren in 't Zand opgepakt voor brandstichting. Dit gebeurde nadat er voor de derde keer in korte tijd brand was gesticht in het dorp.

De aangehouden jongeren zijn een 20-jarige jongen, een 18-jarige jongen en een 16-jarig meisje. Zij hadden zich verstopt in de bosjes, nadat even daarvoor een auto in vlammen was opgegaan aan de Kemphaanweg.

Een buurtbewoner had het vuur rond 2.00 uur ontdekt. De politie ging snel op onderzoek uit, waarna de drie werden ontdekt. 

tekst gaat door onder de video

Brand in 't Zand - NH Nieuws

Het drietal rende weg, maar kon uiteindelijk in een achtertuin worden opgepakt. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau in Den Helder.

Derde brand in één week
Gisternacht was er ook al brand in 't Zand, op steenworp afstand van de Kemphaanweg. Toen brandde de gloednieuwe bestelbus van kermisexploitant Bert de Jongh af. Hij lag op dat moment met zijn gezin een paar meter verderop in een mobiele woning te slapen. De politie denkt dat de brand is aangestoken.

In de nacht van maandag op dinsdag brandde er net buiten het dorp een grote hoeveelheid strobalen af. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, wordt onderzocht.

De politie onderzoekt of de opgepakte jongeren iets met de eerdere branden in 't Zand te maken hebben.

In een eerdere versie van dit bericht stond dat er twee jongeren waren aangehouden. Later meldde de politie dat dit om drie jongeren ging.