Ga naar Content
Schiphol

NH Airtime: Terugblik op 100 jaar KLM

15 oktober 2019, 16.12 uur
Door: · Foto: KLM/Dulles International Airport

Op maandag 7 oktober vierde KLM haar honderdste verjaardag. Het was het hoogtepunt van al maandenlang feestjes vieren, evenementen en tentoonstellingen over de luchtvaartmaatschappij die als eerste een eeuw bestaat onder haar eigen naam. NH Airtime blikt terug op de afgelopen maanden.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Het feestjaar begon al in maart, toen KLM het honderdjarig bestaan aftrapte met een gezamenlijk feest met het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) en Fokker, die ook een eeuw teruggaan. Tot aan deze maand toe viert KLM feest, met zogenaamde experiencedagen op Schiphol-Oost. Tijdens die dagen zijn er optredens, wordt er gegegeten en gedronken en kunnen KLM'ers rondlopen tussen de vliegtuigen in een hangaar.

Lees ook: Huis Ten Bosch 100ste KLM-huisje: "Past bij Nederland en KLM"

Die hangaar was ook de lokatie voor het hoogtepunt van de viering: de onthulling van het honderdste Delfts Blauwe-huisje. Die huisjes worden gevuld met jenever en uitgedeeld aan passagiers van de World Business Class. Het honderdste huisje, waarvoor Huis ten Bosch uit Den Haag model stond, wordt voor de gelegenheid aan alle medewerkers van KLM uitgedeeld. Dat zijn er om en nabij 35.000.

Tussen maart en oktober gebeurde er nog veel meer rondom de verjaardag van KLM. In deze aflevering van NH Airtime blikken we terug op de verschillende evenementen en tentoonstellingen die voor het honderdjarig bestaan waren georganiseerd.

NH Airtime: Terugblik op 100 jaar KLM - NH Nieuws/Doron Sajet